
ZOMER
HET SEIZOEN
Zomerse avonden, vers van het land, en delen op het terras.
Zodra de dagen lang zijn en de avonden warm blijven, serveren we het diner buiten op ons terras. Onze rustige plek, beschut en in de schaduw, is perfect om te ontsnappen aan de drukte van de stad.
De oogst is begonnen bij onze telers: Plantalia en de Boer van Middelburg. Op het menu deze weken: tuinbonen, doperwten, kamille en citroenmelisse. En dankzij de zachte lente zijn er nu al volop bessen en ander zomerfruit.
In de keuken wordt niet alleen gekookt, maar ook bewaard. We maken smaakmakers in: olieën met kruiden, gedroogde goudsbloemen, siropen en scrubs van zomerfruit. Zo vangen we de zon van nu voor de gerechten van straks als de dagen weer korter worden.
📅 Noteer alvast:
25 & 26 juli – Mosselfeesten in Middelburg
Vert verandert voor twee dagen in een Groene Bistro.
We serveren mosselen met venkel, fruits de mer, zomerse bijgerechten en natuurlijk iets moois in het glas.
Zomer bij Vert is ontspannen tafelen in de luwte van de stad.
